InDashPC.org Forum Index InDashPC.org
In Dash Car PC forum
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

PIO board installation and troubleshooting
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
 
Post new topic   Reply to topic    InDashPC.org Forum Index -> Car integration
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Weingeist
Newbie


Joined: 29 Oct 2006
Posts: 7

PostPosted: Tue Dec 05, 2006 2:37 pm    Post subject: Reply with quote

Hi

ODR stands for Optical Digital Reference System. The "Best" was Pioneer builds for Cars Wink

Here a Link: http://www.pioneer.co.jp/carrozzeria_x/index.html

It uses also the IP-Bus, but has a speciality with CD-Changers. You can adapt 4 changers with a special ID, so it would be nice to know if you can use it at the same time with your adapter which ist not with an ID.

The smaller one is or was the Pioneer P9 and now the Pioneer P90

All this units uses Optical Connection from the Headunit to the DSP's, also the special Changers M1 (With this ID) from the old ODR-System and the new one which is only available in Japan (without the ID).

Of course it is also possible to send an analog signal through the IP-Bus. That's why I asked some time ago, if you can adapt your USB to the optical/digital signal. Would be very cool.. Wink

Cheers Urs
Back to top
View user's profile Send private message
jbors
Site Admin


Joined: 12 Nov 2004
Posts: 1675

PostPosted: Tue Dec 05, 2006 3:31 pm    Post subject: Reply with quote

Pretty cool system.
Sure we can send beta unit to you.
Please send email to beta@car2pc.com for instructions.
As of digital signal then if your PC has optical/coaxial you may better use that.
Back to top
View user's profile Send private message
Weingeist
Newbie


Joined: 29 Oct 2006
Posts: 7

PostPosted: Wed Dec 06, 2006 9:59 am    Post subject: Reply with quote

Hi there,

Did you get the mail?

Optical:
It is a pitty with the pioneer-Protocol, there is a possibility to "say" to the unit that it has to take an optical signal, but I have no idea how to do that.

I've tried to adapt with a modified optical cable, but It did not work. I tried whilst playing with the optical CD-Changer and switched the optical cable on the fly to the digital out from a home CD-Player, but it did not work. So i gues it must send a special signal to start the "conversation".

Unfortunately I did not find anything on the I-Net for it Sad
If you have any Ideas, please let me know.

Cheers Urs
Back to top
View user's profile Send private message
Weingeist
Newbie


Joined: 29 Oct 2006
Posts: 7

PostPosted: Mon Dec 25, 2006 5:06 am    Post subject: Reply with quote

I've started to test the unit.

At the moment I can't save the entries for the playlists, is this usual? So if I choose a Playlist, save and close the plug-In and open it again, the paths are lost.

Also I tried to connect it together with the usual CD-Changer. Unfortunately it did not work Sad

I will check it once again when I disconnect the CD-Changer.

I had also an Idea, could you make it possible to Choose the Disc-Number for the Playlist by myself? From the protocool it should be possible to connect 99 CD's (Playlists). So it would be maybee possible to connect it together with my other CD-Changers which can use Nr. 1 to 48 (12 for each).

Cheers Urs
Back to top
View user's profile Send private message
Weingeist
Newbie


Joined: 29 Oct 2006
Posts: 7

PostPosted: Sat Dec 30, 2006 5:49 am    Post subject: Reply with quote

I can save plalists now, it was because of a wrong winamp-Version... Embarassed

I will check it up if I can play songs in my car asap

Cheers
Back to top
View user's profile Send private message
jbors
Site Admin


Joined: 12 Nov 2004
Posts: 1675

PostPosted: Sat Dec 30, 2006 8:43 am    Post subject: Reply with quote

Great it works now.
Connecting with regular CD changer will not work as I'm using sub id 0. If it will work with your stereo without CD changer then I'll compile a special version for you with sub id <> 0.
Let me know.
Back to top
View user's profile Send private message
deftflux
Newbie


Joined: 04 Oct 2006
Posts: 5

PostPosted: Mon Jan 01, 2007 5:43 pm    Post subject: Reply with quote

Ok, I have a couple issues that aren't a huge deal, but just thought you should know:

I have a DEH-P4800MP which has the ability to select discs 1-12. This works fine except the following disc buttons yield the following commands:

10: DS00:
11: DS00;
12: DS00<

When, obviously, they should be DS010, etc. I'm writing my own software, so not a big deal.

The other thing is that sometimes when sending text to the head unit the text will show up correctly except it adds "AH" to the end. For example, if I send "Autechre" as the artist, it may show up as "AUTECHREAH" but not always. Has anyone else had his problem?
Back to top
View user's profile Send private message
Weingeist
Newbie


Joined: 29 Oct 2006
Posts: 7

PostPosted: Tue Jan 02, 2007 3:44 am    Post subject: Reply with quote

Hi there...

I've done some test with the unit and my Pioneer ODR... Smile

Unfortunately it is quite a bit bugy, some experiences:
- Changing titles with Headunit did not work at all Sad Discs neither
- Must be very careful, what to start first, computer, connection USB, Winamp, Headunit... I did not get a way which works always.
- I can see the Disc-Number & Track-Nr, but sometimes it does not update the track-number when I change the Tracks in winamp directly. Usually is the prob with the first or the last track.
- First I could set everything in winamp and the music played well on my headunit. For a strange reason from one to the other hand it plays a second and then, stops the track. If I change the track, the same.

I'm sure it's just a little software-problem, because it works nearly. That's very fine Smile

These Tests I've did with disconnected Changer. I can also Change the ID of my CD-Changer's (1 to 4 or sth like that) maybee in future it will work when I set the first changer on 2, I will try it out!)

If I can do something to help that the software works perfect, let me know. Because it's a very cool utility. Smile

Cheers
Urs
Back to top
View user's profile Send private message
jbors
Site Admin


Joined: 12 Nov 2004
Posts: 1675

PostPosted: Sun Jan 07, 2007 4:58 pm    Post subject: Reply with quote

I'm going to address Pioneer issues in upcoming 2 weeks.
Back to top
View user's profile Send private message
DaedalusX



Joined: 03 Dec 2006
Posts: 2

PostPosted: Sun Jan 14, 2007 1:32 pm    Post subject: Reply with quote

This is my setup

Pioneer DEH MP3800
Pioneer stereo to Palm / Axim interface(GROM-PIO)
Axim X50V running on WM2003SE ActiveSync 3.8
WMP Plugin

Music play fine on both CorePlayer and WMP.
Buttons works fine too.

BUGS:
Track name and artist doesnt work.
Tracks number 99 goes to 00 instead of going to 100-101-102 ...
Back to top
View user's profile Send private message
jbors
Site Admin


Joined: 12 Nov 2004
Posts: 1675

PostPosted: Sun Jan 14, 2007 4:33 pm    Post subject: Reply with quote

Does your stereo support tracks > 99 ?
I don't think it does Sad
As of track title, it will be done in TCPMP version. Which is due next week...
Back to top
View user's profile Send private message
DaedalusX



Joined: 03 Dec 2006
Posts: 2

PostPosted: Fri Jan 26, 2007 5:42 am    Post subject: Reply with quote

Any news on the TCPMP plugin?
Back to top
View user's profile Send private message
raymonvdm
Newbie


Joined: 12 Jan 2007
Posts: 11

PostPosted: Thu Mar 15, 2007 11:59 am    Post subject: Reply with quote

Pioneer DEH-P7500MP isnt showing the interface as an CD-Changer. Is this issue stil there ? And how can i fix it ?
Back to top
View user's profile Send private message
Miraz



Joined: 03 Jul 2007
Posts: 2

PostPosted: Tue Jul 03, 2007 8:11 pm    Post subject: Reply with quote

My unit is recognised as a changer by the head unit, and I get audio through at a reasonable volume....until I attempt to access the car2pc serial port - at which point the headunit resets and the cd-changer is no longer recognised.

Any ideas?
Back to top
View user's profile Send private message
jbors
Site Admin


Joined: 12 Nov 2004
Posts: 1675

PostPosted: Tue Jul 03, 2007 8:32 pm    Post subject: Reply with quote

How do you access the serial port ? Which application ?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    InDashPC.org Forum Index -> Car integration All times are GMT - 8 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Page 3 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group